SEECO Projesi Kapsamında, HAZEK Kooperatifi’nin Geçim Kaynağı Tesisi Açıldı.

Ajansımız tarafından, Sosyal Girişimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesi kapsamında desteklenen ve ev sahibi ve misafir toplulukların istihdamına ve bölge halkının geçim kaynaklarına erişimine katkı sağlayacak Hatay Altınözü HAZEK “Üretim İyileştirir” Geçim Kaynağı Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Altınözü Belediyesi’nin başvuru sahibi ve S.S. Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (HAZEK)’nin ortağı olduğu proje kapsamında Belediye’ye ait atıl binalar endüstriyel mutfak ve güzellik salonu ekipmanları ile donatıldı. Hali hazırda ürettiği ürünleri, zincir marketler ve internet üzerinden pazarlayarak ortaklarına ve çalışanlarına gelir kazandıran Kooperatifin, proje ile istihdamını, satışlarını ve ihracatını arttırması sağlanacak.

Altınözü’nde, proje alanında düzenlenen açılış etkinliğine, Hatay Valisi Mustafa MASATLI, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK, Altınözü Kaymakamı Mehmet SERT, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat SARI, AB Delegasyonu FRIT Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz ALİBEKİROĞLU ve HAZEK Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Altınözü Belediye Başkan Yardımcısı Leyla AYVAZOĞLU katılım sağladı.

Açılış konuşmaları ve yapılan sunumların ardından Vali MASATLI ve beraberindeki heyet yeni kurulan tesislerde incelemelerde bulundu.

Sosyal Girişimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte, Dünya Bankası tarafından yönetilmekte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve DOĞAKA tarafında uygulanmaktadır.

Osmaniye Destek Yatırım Ofisi

Rauf Bey Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı 9546 Sk. No: 70 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Binası Kat:3 Merkez, OSMANİYE

DOĞAKA Destek Hattı

0328 888 00 00